hu 1st FIG World Junior Artistic Gymnastics Championships – Győr

Győr

Nincs tengerpartunk, nem csücsülünk síelésre alkalmas hegy tetején, de még csak csikósok sem csattogtatják ostoraikat nálunk. Aki először érkezik hozzánk, talán azt gondolja, Győr csak egy város a sok közül. Házak, utak, boltok és gyárak. Aztán, ahogy a látogató jár, kel, tapasztal - mintha egy ízletes ételbe harapna -, csak ennyit mond: Kérek még!

... és kap!

Méghozzá ezer élményt, mert Győr számtalan izgalmas kalandot rejt magában.

Győr Magyarország hatodik legnagyobb települése, közel 130 ezer ember otthona. Kitűnő földrajzi fekvésének, fejlett iparának és szakképzett munkaerejének köszönhetően az ország legdinamikusabban fejlődő, innovatív nagyvárosa. Az aranyháromszögben, Bécs, Budapest és Pozsony között, a péri repülőtér, a gönyűi nemzetközi folyami kikötő, a nemzetközi vasúti útvonal és az M1-es autópálya közvetlen szomszédságában az egyik legnagyobb gazdasági és ipari központtá nőtte ki magát.

Négy folyó találkozásának köszönhetően Győr a „folyók városa”, különleges hangulatát a belvárosban kanyargó Mosoni-Duna, és a város egykori névadó folyója, a Rába adja. Akár tutajon vagy sétahajón is felfedezhetjük Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városát, egy gyalogos séta során pedig történelmi korokat idéző paloták, jellegzetes sarokerkélyek és szobrok között kalandozhatunk. Érdemes ellátogatni a majdnem 1000 éves Bazilikába, mely Magyarország egyik kiemelkedő nemzeti relikviáját, a Szent László hermát rejti. A Püspökvár tornyából csodás panorámában gyönyörködhetünk, innét még a 20 km-re fekvő Pannonhalmára is ellátni, ahol az ország 8 UNESCO világörökségi helyszíneinek egyike, a Bencés Főapátság található.

Győr városa ad otthont a világ legnagyobb motorgyárának. Az Audi Hungaria Zrt. közvetlenül vagy beszállítóin keresztül családok tízezreinek biztosít megélhetést a régióban, akik az immáron komplex autógyártást lefedő győri gyárban a motorok mellett ma már több Audi modellt állítanak elő Győrben, és városunkban indult el a világhírű autóipari cég elektromos motorjainak gyártása is.

Kiemelt partnerek