Taroltak a japánok, lesz magyar döntős vasárnap!

Taroltak a japánok, lesz magyar döntős vasárnap!

Japán legjobbjait senki sem tudta megszorongatni Győrben. Távol-keleti győzelemmel ért véget a sporttörténelmi vb, ugyanis az egyéni összetett versenyt, és a csapatfinálét is Japán nyerte az I. Junior Torna Világbajnokságon. Balázs Krisztián két szeren is döntős! Az FTC-Telekom fiatal tehetsége korláton és nyújtón bejutott a legjobb nyolc közé. Előbbi szeren 13.833, utóbbin 13.133 pontot kapott.

Az összetett világbajnoki aranyérmet a japán Oka Sinoszuke nyerte meg, megelőzve a szintén japán Doi Rjoszukét, a bronzérmet pedig az ukrán Ilya Kovtun szerezte meg. A csapatdöntőt a japánok nyerték, az ukránok és az olaszok előtt. A Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám alkotta magyar csapat az első csoportban mutatta be a gyakorlatokat csütörtökön, és 148.470 ponttal a 17. helyen végzett. Az ifjúsági olimpiai bajnok Balázs Krisztián vasárnap lép szerekhez a nyolcas döntőben.

Pénteken a lányok selejtezőjét rendezik meg, valamint egyéni összetett világbajnokot is avatnak, valamint csapatfináléra a sporttörténelmi junior torna-világbajnokságon. Fotó: Freschli József/MATSZ

Kiemelt partnerek