hu 1st FIG World Junior Artistic Gymnastics Championships – Győr

Köszöntő

Tisztelt Tornásztársak, kedves Tornásztársadalom!

Nagy örömömre szolgál, hogy egykori tornász olimpiai bajnokként, ma pedig már Győr városának polgármestereként lehetőségem nyílik arra, hogy a tornásztársadalmat Magyarországra invitáljam. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a 2019. évben az I. Junior Torna Világbajnokságnak Magyarország, azon belül pedig Győr városa adhat otthont.

Magyarországon kiemelt szerepet játszik a sport, számos nagy világversenynek lehettünk házigazdái, Győr pedig különösen élen jár ebben. Az általam 12 éve vezetett városban, az elmúlt években több mint 15 nagy európai vagy világverseny rendezési jogát nyertük el. 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak köszönhetően az egész olimpiai családot vendégül láthattuk városunkban. Ennek a rendezvénynek is köszönhető, hogy az elmúlt két évben olyan infrastrukturális fejlesztések történtek Győrben, amelyek már lehetővé teszik a Junior Torna Világbajnokság sikeres megrendezését is. A tornasport Magyarország egyik sikersportága, büszkék vagyunk arra, hogy olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportolóink példaképként állíthatók a fiatal magyar tornásztehetségek elé. Az elmúlt időszakban kollégáimmal és a Magyar Torna Szövetséggel rengeteget dolgoztunk az előkészítésen, és nagyon örülünk, hogy a számunkra pozitív döntésnek köszönhetően folytathatjuk ezt a munkát a szervezési feladatokkal.

Tisztelt Elnök Úr, a tornásztársadalom kedves tagjai, köszönöm az Önök megtisztelő támogatását, mi mindent megteszünk azért, hogy a 2019. évi I. Junior Torna Világbajnokság győri megrendezése után sportszakmai szempontból mindannyian elégedetten, ráadásul feledhetetlen élményekkel gazdagodva távozzanak majd Magyarországról.

Borkai Zsolt
Győr város polgármestere

 


 

Kedves Tornász Barátaim!

A magyar torna ismét egy mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy lehetősége nyílik egy világbajnokság megrendezésére. Számomra különös örömet jelent, ha nemcsak olimpiai bajnokként, hanem sportvezetőként is részese lehetek egy ilyen grandiózus eseménynek, és meginvitálhatom Önöket, a külföldi sportolókat és sportvezetőket, a torna- és sportszerető közönséget a kimagaslóan színvonalas I. Junior Torna Világbajnokságra.

A magyar torna régi hagyományokra tekint vissza, és nemcsak a sportteljesítmények tekintetében, hanem a rendezvények lebonyolításában is. Itt tisztelettel utalnék a debreceni 2002-es szerenkénti világbajnokságra, amelyről csak pozitív visszajelzést kaptunk, és mindenki szívébe örökre belopódzott. Magyarország egyik leggyönyörűbb városa, Győr kiváló otthont fog teremteni és méltón fogja szolgálni eme nagy esemény eszméjét és fontosságát. Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, aki Győr polgármestere, és jómagam, kétszeres olimpia bajnok, a Magyar Torna Szövetség elnökeként garantálni tudom, hogy egy kimagaslóan színvonalas és élményekben gazdag versenyt tárunk Önök és a sportszerető, tornát kedvelő publikum elé. Hazánk egyik sikersportága a torna, hosszú évtizedek óta olimpiai és világbajnokok sorát adja ennek a szép, látványos és elegáns sportágnak. Legutóbbi büszkeségeink: Berki Krisztián, a londoni olimpia egyik győztese, rengeteg magyar és külhoni fiatal példaképe, Dévai Boglárka Európa-bajnok, Vecsernyés Dávid Eb-bronzérmes és Balázs Krisztián ifjúsági Eb-ezüstérmes, aki a vb-re érkező külföldi versenyzőtársaival egyetemben olyan színvonalas teljesítményt nyújtana, amely példaként szolgálhatna a fiatalok, az ifjú tornásznemzedék számára.

Kedves Tornász Barátaim! Ezúton tisztelettel hívom meg Önöket Magyarországra, a Győr városában megrendezésre kerülő I. Junior Torna Világbajnokságra.

Remélem, találkozunk Győrben!

Dr. Magyar Zoltán
a Magyar Torna Szövetség elnöke

Kiemelt partnerek